Heltäckningsmatta is da shit!

Nu när vi är tillbaka i stan efter vår ”lilla” tripp till råtthuset på Lidingö, diverse hotell, hus och lägenheter har vi bestämt oss för att stanna i stan. Jag älskar stan. Närheten. Energierna. Det effektiva i att ha mataffär, förskola, vänner osv runt hörnet. Men ändå. Ni vet. Man kollar på springmasken Frans och tänker, ”vad skönt det vore att öppna dörren och låta honom skutta runt i sin lilla frihet”. Men jag är trött. Spyr om jag tittar på en flyttlåda till. Börjar gråta om jag måste säga ordet Shurgard igen, haha. Nu är det här vi bor och när det är sommar eller ledigt så får vi åka till Gotland.

Hur tänker ni? Älskar ni förorten eller är ni stanlovers? Hatar ju att sitta i bilköer. Gullar inte tystnaden, så stan är nog mitt element. Jaja!

Nu när vi ska bo här så är projekt: göra världens mysigaste lägenhet i görningen. Man vill knäppa med fingrarna och så ska det vara som en dröm, men nej, det tar tid och research och tuffa förhandlingar om färg, material osv.

Sakta men säkert! Som det här platsbyggda skrivbordet! Snyggt eller hur? Vet inte hur många timmar jag spanat i inredningstidningar och på Pinterest. Även snokat hos kompisar, i IKEA-kataloger och blivit inspirerad av skyltfönster, böcker, filmer…

Hemma hos Jenny
IKEA-katalogen stylad av min bästis Christina.

Jag tänker att jag inte ska vara en sån inredningsbulldozer som jag varit innan, utan hela gänget ska få tycka till (till en viss gräns, hehe. Demokrati gäller väl inte när det kommer till inredning…). Det vi alla är överens om är att vi vill ha heltäckningsmatta i alla sovrum! Även där: alla val. Men det är det värt. Den här gången ska jag inte slarva!

Mathias och jag var på Ogeborg på Södermalm som har bästa heltäckningsmattorna. Kolla här om ni är ute efter heltäckningsmattor!

https://www.ogeborg.se

Vi bestämde oss för material och stil och lånade med oss olika färger hem. Jag blev ju helt förförd av ockra och rosa, men resten av familjen (inte Frans och Bobo, men dom hade ingen veto) röstade för det lite mer sobra…

Mathias pekar med hela inredningshanden.

Nu har vi, med hjälp av Calle, lagt in alla mattor utom den i Ossians rum (för den snodde vi till vårt sovrum, haha).

Och måste bara skrika ut: fy fasen vad det är härligt att leva på fluffigt golv! Vårt vardagsrum, som är avlångt och stort, är nu som en enda stor ligga på golvet-dröm. Faktiskt lite chockad över hur annorlunda det kan bli när man förändrar ganska lite. Nu vill jag ha heltäckningsmatta överallt. Även i badrum. Kanske inte jättebra idé. Flera av mina kompisar var skeptiska efter ”barn är så kladdiga”, men så kan man väl inte tänka! Man utgår från sina drömmar och löser resten! Min kompis köpte vit heltäckningsmatta till sovrummet. Inte smart med en tvååring runt hörnet. Frasse har lagt en blöja på sovrumsmattan (blev inte glad när jag såg innehållet), men det funkar att städa upp.

Jag har läst på. Viktigast är att torka upp fläcken direkt. Att inte gnugga in den utan suga upp vätskan med hushållspapper så att man inte gnuggar in smutsen. Sen ska man gnugga och badda så man inte liksom drar in fläcken mer. Har köpt en amerikansk housewifedammsugare också som Mathias krånglar omkring med. Haha! Sen finns det ju speciella fläckborttagningsmedel också! Just sayin! Visar fler bilder när vi är klara med inredningen! Kram kram från fluffy lover

1 kommentar

  1. Vad härligt med heltäckningsmattor och att landa i boendet!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *