Min Doktor – öppet 24 timmar om dygnet! Vart du än är

I betalt samarbete med Min Doktor

Frasse gillar att leva livet fullt ut…
Livet har blivit mycket enklare med Digital läkarvård!

Jag har fem barn. Dom blir förkylda. Får fästingbett. Ramlar ner från cyklar och tak.Dom får feber, halsfluss och magsjuka. Gärna allihopa samtidigt. Det har hänt att dom har lekt pirat och stoppat i sig en peng. Häromdagen fick en av killarna pungvred. Torka tårar, vara orolig, ringa sjukvårdsupplysningen, köa…Under tiden i kö: analysera vad ontet kommer från, hyssja, ringa vårdcentraler, akutmottagningar, skaffa barnvakt till barn som inte vill följa med till ett tomt väntrum mitt i natten. Just ja: missa tider och telefontider på vårdcentraler. Inte ha namnet på den nye husläkaren…

Sitta och vänta med hundra andra i ett väntrum där alla har en miljard baskelusker och är lika trötta och sjuka. Klagar inte. Så ser ju verkligheten ut för oss med barn. Eller gamla föräldrar. Eller eget krux. Och de flesta vårdcentraler har faktiskt akvarium (tack gode Gud!). Men ändå. Lite försiktigt började jag faktiskt undra när den moderna världen skulle göra sin debut i sjukvården.

Gissa om jag blev lättad och, ja faktiskt glad, när den nya digitala revolutionen även dök upp i appar, i telefonen och på nätet! Helt ärligt så har mitt liv med barn förenklats ungefär tusen gånger med fantastiska läkartjänster som den hos Min Doktor. Spelar ingen roll om jag sitter i bilen, är i en poddinspelning i studion eller övar jojk på en alptopp; jag och alla i min familj kan få trygg vård när vi behöver det. 24 timmar om dygnet! Som när Frasse började kräkas och fick hög feber. Läkarkontakt direkt, på två! minuter. Remiss direkt och sen provtagning på närmsta Apotek, fyra minuter från vår lägenhet. Ingen väntan på provresultatet. Personligt svar, effektivt och framförallt: tryggt! Så tacksam för att leva i ett land där läkarvård är gratis för barn och man kan få läkarvård så lätt, smart och fort.

Allt du behöver göra är att gå in i appen eller på mindoktor.se

Dygnet runt är öppettiderna!

1. Beskriva dina besvär och svara på frågor om dina symptom. I vissa fall kompletterar du med bilder.

2. Efter en stund blir du kontaktad av en erfaren läkare via mess, telefon eller video.

3. Läkare, barnmorskor eller fysioterapeuter ställer diagnos och ser till att du får rätt behandling genom att ställa frågor och eventuellt skicka dig på provtagning.

Ni som inte har provat – gör det! Bästa påhittet ever och heja appen Min Doktor! Om du upplever att du är deprimerad eller kanske utbränd går det också bra att vända sig till Min Doktor! Dom hjälper till med utredning och bedömning av vilken behandling som passar just dig! Kan vara skönt att inte behöva gå iväg och träffa någon fysiskt när man är nere i skorna!

Nu slipper jag sova med ett öga öppet och har tid till annat än att sitta i köer. Ni som känner till mig vet ju att jag ogillar att vänta…

kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *