Middag hos Hannah och ensam kvinnan i kalsonglandet

Hur vackert med höstfärger??
I love my Hannah

Har haft en ganska så fantastisk helg. Inte varje fredag man få ihop hela högen med killar, men den här fredagen fick vi det. Älskar att sitta vid det stora runda bordet och se hur killarna skämtar  och pikar varandra. Frans och Bobo har en ljudvolym som får ett jetplan att framstå som en kattunge. Frasse låter helt ärligt talat som en huligan på…ja vet inte riktigt vad jag ska säga? Öl? tusen koppar kaffe? Ryssfemmor! Han står upp i stolen och agiterar för alla som vill höra på (även för oss andra) och lägger liksom till sig med någon sorts basröst. Ge mig styrka! Han är inte ens två år! Känner igen energin från Ossian när han var liten. Att alltid vara på gång. Att alltid vilja äventyr. Min mamma har i och for sig förklarat för mig att det var samma sak med mig. Skulle alltid gå fram till folk och prata, peta, kramas…Äpplet faller inte långt från trädet.

Vad gäller middagsmat så fick killarna välja i fredags och då blir det biff, pommes och bea…

Alltså tjejor, Förstår ni? Jag är liksom ensam med sex snubbar. Tre är dubbelt så långa som jag och alla har olika morgonhumör! Är ingen lek att väcka dom på morgonen. Mycket gnäll. Fel på smörgåsstorlek. Fel på kläder. Var är fotbollsstrumpor? Kalsonger? Fel fel fel! Tänker att man ska välja sina strider…Men ibland vill jag bara kasta ägg i väggen och skrika ”gör era jäkla frukost själv om det är så dåligt!” Det är en utmaning att vara så outnumbererd…

Mina kompisar som har tjejer och killar tycker att det är SÅN skillnad. Tjejer är liksom inte lika slöa. Hur har ni det? Är det mammornas fel? Samhällets? Genernas? Min kompis Jenny har två killar och när man ser deras skills, tvättar, städar osv så känns det ändå att det mesta handlar om hur man hinner fokusera på att alla ska hjälpa till. Jag försöker typ överleva, haha! Hur har ni det med könsordningen?

Tur då att man blir bortbjuden och bortskämd hos en av sina äldsta och bästa vänner, Hanna!! Och att darling Anja också var där! Tre tjejer och två killar (Gurra och Mathias). Tänker ofta hur det liksom skiftar fokus. I tonåren och in i tjugoårsåldern kanske killarna tar lite mer plats, men nu, haha! Männen har ingen chans! Har ni tänkt på det – hur vi liksom tar över med våra liv! Är faktiskt väldigt glad över att vara kvinna, trots all skit vi får stå ut med! Älskar att vara med mina tjejkompisar. Deras humor, gästfrihet. smarta, roliga hjärnor!

Hannah hade lagat världens godaste vongole. Till efterrätt åt vi massa ostar och glass och bubbel och…Kom hem i hyfsad tid, men var ändå ganska trött igår. Men så värt! Puss för tjejerna!

2 kommentarer

  1. Jag har två killar och våra morgnar låter som era. De orkar inget, vill inget, hittar inget. Jag har också hört att det är annorlunda med tjejer. De har koll på läxor, är mer självgående.

  2. Har 1 tjej och 2 killar, tjejen var betydligt mindre tonårstrött. 19-åriga killen har kommit ur dimman nu tagit studenten och börjat jobba. Men yngsta som är 15 är fortfarande mycket trött och kommer aldrig ihåg nåt….. Men det går väl över..

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *