Ägglossningsläger, semester i semestern & kvinnlig friendship

Ibland är det så jäkla skönt att komma iväg några dagar. Bara träffa kvinns och få längta lite efter varandra. Så här: har aldrig trott på att som par alltid gegga ihop sig, alltid göra allt ihop, hela tiden. Det lämnar inget utrymme för andra relationer eller egen personlig utveckling. Missförstå mig rätt, jag älskar att vara med min man, men jag älskar också att vara utan honom. Att få stå själv med mina egna tankar och kunna göra det som jag vill, just då. Nu är jag, Ossian, Bobo och Frasse och hälsar på lite bästisar, Christina, Lotta och Cecilia på Ljugarn. Bara qvinns, rödvin och barn. Kollektiv känsla. En för alla. Alla för en. Det slår mig så ofta hur lätt det är att vara ”familj” med sina bästa vänner! Hur organiskt och lätt allt funkar. Allt från matlagning till gemensamma beslut. Tänker på 70-talet och Grupp 8 som någonting fint, något solidariskt som gråtmilts förlorat i en perfekt värld där alla ska vara så jäkla lyckade. Älskar uttrycket, it takes a village to race a child! Precis så! Jag hade ALDRIG klarat mig utan mina vänner. Särskilt sen mamma dog inte en chans. Läser om grupp 8:as superradikala ägglosningsläger där man var en aning manshatande och tittade i nån sorts mikroskop hur en ägglossning gick till. Kanske liten hardcore, men det där att hylla kvinnan och se till hennes behov; det gillar jag! Idag har vi badat hemma hos Cecilia och Thomas. Frasse har rekordbajsat på olika ställen. Vi har grillat och hängt med barnen och nattbadat vid piren. Underbara sommar. Underbara kvinns. Sov gott!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *