Hälsa!

— I samarbete med Doktor 24 —

Helt ärligt så måste jag säga att jag aldrig varit särkilt bra att ta hand om mig själv och min hälsa. Det är jobbigt att inse att man nästan alltid låter någonting annat gå före en själv. Det finns så mycket som måste bockas av på listan; alla barnen, jobbet, tvätten, pappas hälsena som gått av och som han aldrig verkar få någon tid för operation. Sen vet man ju inte alltid vad åkomman handlar om. Under perioder där jag gått igenom separationer, mammas bortgång eller allmän turbulens har det varit svårt att sätta fingret på om det handlade om min psykiska ohälsa eller om jag verkligen var fyslskt sjuk. Jag märker även att äldre människor (hej älskade svärmor!)  i min närhet drar sig för att gå till doktorn för, enligt dom, ”mindre åkommor” som till exempel urinvägsinfektion. Man vill inte ”ta tid” från som är met sjuka och dessutom tar det emot att kanske sitta på en akutmottagning i fem timmar för att få en uppenbar diagnos och recept som kunde ha skrivits ut efter en kort chatt med en erfaren läkare från Doktor24! För mig är den hår tjänsten en livsförändning! 24 timmar om dygnet kan jag chatta eller prata en svensktalande läkare som kan ge mig råd och ALLT som jag eller mina nära och kära hat problem med. Det är bara att ladda ner appen och boka ett videosamtal om du har behov. Älskar den nya digitala tekniken som gör människor friskare och friare. Som när Bobo och jag lekte pirater på Korvöresön och hittade en guldpengar som Bobo var tvungen att svälja (bara en, pust) för att ”se om det gick”.  Innan doktor24 skulle jag eller Mathias ha tagit honom till akuten, nu bokade jag ett videosamtal med en läkare på Dotkor24 som pratade med både mig och Bobo och som konstaterade att ”Bobo kunde andas bra” och så slapp vi sitta på akuten med en supertrött pirat halva natten!


Har också tipsat min två tonåringar, som är i en lite könslig ålder när det gäller vissa ”grejer” att dom kan rådfråga en läkare på Doktor24 om det skulle ”vara nåt”.. Det som är så bra med den här digitala läkartjänsten är ju att vi slipper onödiga läkarbesök, sänker trösklarna för vård, både vad gäller den psykiska och fysiska hälsan – och blir friskare!
Doktor24 vill inte uppmuntra till vårdkonsumtion och onödiga läkarbesök. Därför får man först svara på frågor i en chatt innan man skickas vidare. Chatten kostar inget och man betalar  bara om det går att få hjälp av en läkare online. Om man är mindre sjuk kan man få läsa så kallade “egenvårdsråd” som är t gratis . Behöver du undersökas fysiskt kan du boka tid på vårdcentral. Då betalar du som vanligt när du genomför besöket .  Så himla fantastiskt om du frågar mig! Testa här ​
du också! Det är ett supertips!
 

2 kommentarer

  1. Det är väldigt tråkigt att se att bloggar mer och mer handlar om reklam än om själva bloggaren. Vill jag se reklam kan jag bara slå på tv. Ann, varför? Du måste väl ha annat att tillföra än bara reklam. Läs igenom dom sista du skrivit så kanske du förstår. Du skriver precis som många andra bloggare hur bra det är med ……………. och varför man ska använda just det. Lite beklämmande att se den utvecklingen i bloggar och risken finns väl att väldigt många till slut tappar intresset och slutar följa.

  2. Katarina Ellesson

    Kan man få antibiotika av Doktor24 mot urinvägsinfektion utan att lämna urinprov?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *