Ananassalsa och längtan efter sitt ursprung

Igår var vi på middag hos Ninni, Christian, Tullan och Frank. Tror jag gillar Ninni extra mycket för att hon kommer från Småland. Min mamma är uppväxt i Eksjö. Jag längtar efter henne och jag längtar efter Småland. Nästan alla jular och alla lov tillbringade vi där. I mormors stora våning i Eksjö. Ni vet. Kroppsminnet. Det är ju liksom både fantastiskt och smärtsamt. Men man har sitt förflutna i blodomloppet, eller hur? Kanske är det så att man alltid längtar efter något som ska föreställa ett ursprung, ett sammanhang?

Lika som bär

En gammal kompis som jag inte träffat på superlänge mailade en bild häromdagen och då kan man snacka kroppsminne! Hon skickade en bild å mig när jag var tre. Lika gammal som Bobo är nu. Hahaha. Garvade ihjäl mig. Jag som trodde att han är en kopia av Mathias, så är han en kopia av mig!!! Samma Gustav Vasafrisyr. Klippt typ efter en kastrull…

Hursomhelst så ville jag bara säga godmorgon och ge ett litet recept på min ananassalsa som jag gjorde i lördag. Serverade med hel laxkrake  i ugn! Puss och ha en superhärlig dag!!!

Annsananassalsa:

En halv ananas tärnad fint
5 Gottistomater i rött (skär bort kärnhuset så blir det inte så vattnigt)
en rödlök
en chili
peppar salt vitlökssalt efter tycke och smal
olja
1 kruka färsk koriander
en smula socker

BLANDA!!!

Mås glömde ta bild innan vi började äta 😹

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *