Att komma hem ska vara som nybakade bullar

Hej. Det var ett tag sen. Vi var i Miami. Det var underbart på alla sätt. Ljuset. Poolen. Vännerna. Stranden. Tid att prata om hångla lite grann. Sen kom vi hem och jag känner faktiskt att jag knappt hinner andas. Fem barn och tusen järn i elden. Men herregud. Vi är ju människor. I den bästa av världar, Sverige. Men så här. Vet inte varför jag inte har bloggat om det. Har ju pratat om det i podden. Men det känns som att när man skriver om det så blir det på riktigt. Ni som följer mig vet jublar vi flyttade till hus vid nyår.

Ett jättefint gammalt hus på Lidingö. Nära min bästis. Nära vatten. Stort så alla fick rum. Vi köpte nya köksgrejer. Möbler. Målarfärg…Ja. Ni fattar.  I tänkte att vi provbor här ett år och ser om det passar oss. Huslivet. Har ju provat förut och inte riktigt fått till det. Men plötsligt kändes det så trångt och jobbigt att bo sju! personer i en lägenhet. Hursomhelst. Det blev inte så bra. Huset hade stått tomt ett tag och när det blev kallt så kom det inte massa möss. Det var musbajs i barnens sängar. I väggarna. Det stor möss och KISSADE i hallen som att ”va fan gör ni här”. Hahahaha. Antisimex kom dit och sa, ”Oj, oj, och alla löv i trädgården. Det här kan ta lång tid!” Och allt liksom rann av mig av husdrömmar och övertalning och bygga nytt. Sen hände det några till ofräscha grejer som jag inte ens vill berätta om och så en kväll tog vi in på hotell. Vi får tillbaka vår lägenhet första augusti och hade ingenstans att bo. Då händer sånt som gör att man blir så varm i hjärtat. Man gör en shoutout och människor som man gillar, men knapppt känner hyr ut sin lägenhet till en. Världens finaste lägenhet. Med marmor och finaste stolarna, ja ni fattar. Och man frågar dig sjölv om man hade gjort samma sak för någon man träffat några gånger som är i knipa. Och de hoppas jag verkligen! Så nu bor vi hemma his Jennifer Kovacs och Alex Norén i deras lägenhet på Östermalm. Alex spelar ju på usatouren till 15 april så då flyttar vi igen…När vi var i Florida hälsade vi på i deras hur och alltså: gulligaste människorna!!!!

Det här med att drömmar går i kras. Man skäms ju. Känner sig som att man inte har koll. Som att man inte gjort sin research. Men ibland blir det fel och man har otur. Det gäller att inte stanna i depp och frustration. Att bo sju personer i en trea har ju varit en prövning, det tänker jag inte hymla med. Men herregud! Vi har ju varandra och måste vara väldigt nära varandra, haha. Bobo säger varje dag, ”När flyttar vi hem till Stockholm?” Haha. I juni kan vi flytta till Gotland, så nu gäller det att hitta ett ställe från april till juni. Hur bor ni? Hus eller lägenhet? Trångt eller spatiöst? Och har ni en lägenhet/hönshus/slott att hyra ut så HÖR AV ER!!!! Puss 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *