Har typ skrattat ihjäl mig

Har typ skrattat ihjäl mig på jobbet senaste dagarna. Jag och Anitha har spelat in sketcher till vår nya show ”Förfest med Ann & Anitha – the point of no return”. Vi kommer spela varenda helg i april och snart lägger jag ut turnéplanen!!!! Kom och kolla! Vi ska prata om förfestens historia och kollar på festen genom historien. Har vi alltid förfestat? Vad behövs för en bra förfest? Vilka gäster ska man bjuda? Kan man mixa killar och tjejer? Får man äta kebab? När måste man gå till skälva festen och visst kan man likna förfesten vid livets ungdom? Lite som att när man fått ungar, karriärkrav, äktenskapskriser och bolån, att man borde stannat kvar på förfesten!!! Vi börjar i grottan och tar oss fram till när vi festade som allra hårdast, på 90-talet. En sväng på Vikingatiden också så klart och 1700-talet. Två eror där tjejer också fick festa.

Visste ni förresten att kaffe var förbjudet under ganska många år på 1700-talet???? man ansåg att det var den tidens knark! Det fanns faktiskt några kvinns som åkte fast och fick böta? Andra galna grejer man hamnat i fängelse för är när man hade för bred spets på klänningen eller för homosexualitet. Men den värsta och vidrigaste grejen är nog ändå häxprocesserna på 16- 1700-talet. Galna fantasier om kvinnor (och män) som var häxor och åkte till Blåkulla och hade sex med Djävulen. Deras barn och grannar pekade ut sina oskyldiga grannar och mammor för att dom blev hetsade av präster och andra roliga människor. Den svenska kvinnliga historien är ganska fittig faktiskt! Men också väldigt spännande och superintressant och nödvändig att veta mer om! För typ fem år sen skrev jag ett programförslag som blev ”Den fantastiska resan med Berg & Meltzer”.

Serien börjar nu på måndag på femman kl 21. Det är den jag och Sanna jobbat med sen i augusti och nu är det premiär! Carina o Christine är så jävla bra! Lova att ni kollar på måndag!

Idag spelade jag och Anitha in en extra podd för i morgon åker jag, Mathias, Boban och Frans till USA! Miami! Ska bli så sjukt underbart så jag fattar inte att det är sant! Nu måste jag packa mina bikinisar!!!!

Hann förbi Daisy Grace också för att hämta några 50-årspresenter till fina Mia Parnevik som har fyllt år igår! Fick ett par supersnygga jeans som fick bena ben att se långa ut haha!

www.hannahochamanda.se.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *