Älskar mina svärisar! Och tänker på mormor och alla kids som nästan aldrig träffar gamla människor

Mathias föräldrar har varit här en vecka och hjälpt oss med barnen. Dom kom hit för att vi skulle få lite vuxentid. Ensamma med varandra. Det är tredje gången dom är här sen i maj. Vet inte vad jag skulle göra utan dom! Märker också hur glada barnen är när farmor och farfar är här. Det märks att dom supermyser. Har ni bra kontakt med era svärföräldrar eller far- och morföräldrar? Min faddrar och morfar dog båda när jag var typ 4-5 år så jag minns inte så mycket av deras personlighet. Kommer ihåg hur mysigt det var att sitta i morfars knä när han rökte pipa. Eller hur det luktade i garaget där han hade sin blå Volvo. Mormor gjorde vin i hallen ner till trappan så därför luktade det alltid jäst. Min mormor Kajsa var en järnlady. När morfar och hon var nygifta cyklade dom 34 mil till Stockholm – över dagen. Hahaha. Galningar! I mormors kök doftade det alltid nybakat, hon var sjukt bra på wienerbröd, och köttfärsbiffar och ostkaka. Farmor Inga var totala motsatsen, kunde knappt steka en köttbulle. Så extremt ohuslig. Älskade att röka röda Prince, suga på Tulo och kryssa Bingolotto.

Hon var en jävel på män också (ligger alltså i generna, hehe).

När man var liten uppskattade man kanske inte traditioner eller att behöva åka till mormor på helgerna: men idag älskar jag varje sekund. Visst är det ofta så att man kan älska nåt i efterhand och vara tacksam för det?

Här är en bild på snygga svärmor Monika och farfar Tommy

. Älskar dom!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *