Blöjexperten at youre service

Jag kan fortfarande blunda och känna snibbarna på mina 70-talsblöjor. Hur hårt dom satt och hur det sved på de små röda märkena som blev när blöjan suttit på för länge. Älskar att allt med barn tas på allvar nuförtiden. Börjar svettas när jag tänker på min kompis I USA som använder tygblöjor.

Idag är ju blöjorna superhightech, thank god! Fjäderlätta, superlätta att ta av och på och mjuka som små lammungar mot huden.

Alla ungar är ju olika och det märks ju ganska tidigt om man får en liten apa (som Frasse) eller en liten mysgubbe (som Bobo). Kvällsrutinerna blir ju lite därefter, haha. Med Frasse gäller det att lyckas manövrera eller distrahera honom för att få på och av blöjan. Alternativt vara två. Jag lyckas få honom att vara stilla lite längre med minkompisarna, Lille Ko, Dino, Nöff Nöff, Supermario och Bambi. Men vill man vara på den säkra sidan kör man ett stående blöjbyte, snabbare än vinden. Sen ska Frans Äventyraren vidare mot nya djärva mål. Det är bara att hänga med och gilla läget.

Jag har ju fem ungar och måste faktiskt börja kalla mig själv lite för en blöjexpert. Herregud! Zlatan snackar om 10000 timmar. Att det tar 10000 timmar för att du ska bli expert på något eller 10 års träning för att bli expert på något. Jag har jonglerat med blöjor i snart sexton år och borde kunna utnämna mig själv till någon form av Blöjprofessor. Vad har jag då kommit fram till? Att människor med talang kan nå världsklass mycket snabbare än så om man bara har rätt blöjor och att byxa eller snibb är lite av en vattendelare mellan könen. Här hemma köper jag alltid pants medan Mathias varvar mellan snibb och byxa. Vidare har blöjor ett mycket större användningsområde än vad jag först trodde. Blöjor går at använda till allt från mjuka byggklossar till bandymål, postitlapp, mössa och kudde, haha! Det här är början på ett samarbete med Pampers so see you in blöjparadiset folks!

#samarbetemedpampers

2 kommentarer

  1. Älskar tyg och börjar svettas av bara tanken på att använda engångs 😮 Tänker på det växande sopberget, röda och svettiga bebislår och för att inte tala om hur dyrt det är med blöjor. Lagt typ tusen kr på tygblöjor och kommer kunna använda samma igen till alla kommande barn.. 🙂 Nej, tacka vet jag tygblöjor och EC 🙂

  2. Hej Ann!
    Älskar din blogg och ditt sätt att utrycka dig men undrar lite om det här samarbetet och om du funderat på miljökonsekvenserna av engångsblöjor?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *