Så överlever du februari!!!!

 1. Vet inte hur ni tänker, men ni som bor i hus, fan vad mörkt det är på kvällarna! Jag har typ lagt ner alla mina sista korvören på lampor och ljus. Jag måste ha ljus och mys för att må bra. Min ex-svärmor tyckte att jag överdrev, men ångesten håller jag på halster med LJUS! Och färg! Jag spelade in ett inredningsprogram förra sommaren för Colorama. Gå in o kolla på Colorama.se, det är bra!!! 

  Då insåg jag att vi svennar kan vara världens mest färgrädda människor. Jag pratade med en färgexpert från Mexiko om det och hon tror att det kan ha att göra med våra årstider. Att vi alltid levt med snö och is och naturen nära (tallar, granar, björkar) och att vi blir påverkade i våra färgval. Kanske att det känns märkligt att klatscha på med knallgult och vinrött när allt annat andas ljust och fräscht. Men som jag brukar säga: vem är snygg naken mot en vit vägg…

  Nu är det alltså februari och det finns hopp om livet. Särskilt nu när det är snö ute. Men jag fryser! Jag och min kompis Frida har kickat igång en sportutmaning, men allt jag vill är att tända brasan, äta sega råttor, kolla på The Crown och vänta in våren…Men man har ju kidsen och jobbet och vardagen så det är ju inte så enkelt att bli en hemmaryttaren.

  Vardagslyx och små små äventyr att se fram emot är annars ett bra sätt att hålla Sverigeångesten på armlängds avstånd. Kände mig ändå mini-desperat och la ut en förfrågan på instagram för några veckor sen, ”Hur överlever ni vintern”. Jag fick så många fina och bra svar att jag tänkte dela med mig systerligt. Och vet ni! På tisdag åker vi till Miami!!!!! Jag, M, Boban och Frasse! Så otroligt härligt att få åka och bada och hälsa på vänner! Livet! För kort för att inte leva! Här är i alla fall mina tips och instagramtipsen som jag tänker att ni kan ha nytta av! Dela med er av era bästa feel-good-tips please!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Boka en resa i februari. Två veckor till solen, Emma
  (jag tänker att man kan åka till Göteborg, det handlar om miljöombytet!)

  2. Vin, vin & åter vin, Peter (bra idé, men svårt att vara smålullig med barn, hehe)

  3. Måla om i fina färger. Min inspo just nu är Miami, Ann (alltså jag!)

  3. Spela wordfeud, Jenny.

  4. Sätt upp mål, något kul att se fram emot under våren! Elin

  5. Se serier, var utomhus trots att det är det sista man vill, tända ljus, lite vin, lite choklad, i mitt fall yoga…Hur mycket som helst , Bettsenthefirst (ska ge mig in i yogavärlden. testade Yogacava häromveckan och det var grymt!)

  6. D-vitamin, Elin (bra tips!)

  7. Släng ut granen och pyntet och in med mer färg, färg, färg, Mammajossan

  8. Åker skidor och pulka om det finns snö. Bäddar ner familjen i soffan. Hälsar på hos vänner. Spelar sällskapsspel. Sex. Äter gott. Promenader, Stina

  9. Unna er att gå på restaurang mitt i veckan, Loni

  10. Köp en sollampa! Alden

  11. Köp en massa bra böcker! Alden

  12. Träffa glada människor som ger dig mycket energi, Alden

  13. Ha spa hemma! Alden (ja, skaha det med småkillarna ikväll. Skumbadintermezzo!)

  14. Var bjussig! Testa att bara svälja varje gång du vill tjata/gnata/pusta/gnälla!Sara

  15. Spontanpussa! Sara (och ligg och krama och sked om du frågar mig)

  16. Ut med julen och köp massa tulpaner och räkna ner! Catrin (blommor är mitt bästa tips också. Blir alltid glad av blommor!)

  17. Tulpaner, vin & gymmet! Linnea (Bra kombo!)

  18. Köp riktigt mysfina kläder, Ikyrkbyn (bra idé! I rosa plysch!)

  19. ät glass och dröm dig bort till varma dagar på stenugnsbageriet i Rute, Catrine. (det gör jag varje dag!)

  20. Träna & bada bastu, man blir så varm & go och får tjuren Ferdinand-mentalitet! Underbart, Jeanette (Bastu! Älskar bastu och har börjat träna, typ nyårslöfte).

  21. Åk på minihelger! kiakristin

  22. Semlor & tulpaner, Annapanna (jag säger ja på båda!)

  23. Laddar med serier och stickning och goda teéer och doftljus! Helene

  24. Ostron & bubbel, malineek

  25. Vara med människor man älskar!

  26. Äta bullar och kramas! Bobo

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *