Att var med en bästis ska vara som att komma hem

Ni vet dom där kompisarna man har känt länge. Dom där som vet hur många gnager man har ansat skinn. Som har sett en när man fallit, gått i bitar och sedan funnits där som en varm kofta när man har plockat upp skärvorna av sitt liv. Så har man suttit på deras trappa och lyssnat på sliskig musik och fått lika delar kaffe och vin som filtrerats mellan tårarna. Kanske har det ibland varit orättvist fördelat. Vänskapen. Man har behövt deras kärlek, råd och omsorg mer än vad dom har varit i behov av samma.
När man har levt ett tag inser man att det är de här vännerna som har format vem man är. De är såna vänner som gör att man vill bli en bättre, roligare, härligare och starkare människa. För vem är Hannah en sån vän. Kommer ihåg den kvällen, min födelsedag, när jag och mitt ex hade hyrt ett hus på Hannas gata på Gotland. Dante var nyfödd och det var en VARM sommar. En underbar sommar där Hannah visade mig alla sina smultronställen på norra Gotland. Sen dess har jag varit förälskad. Så tacksam för att hon gav mig ett andra hem. Nu bor vi några kilometer från varandra och det är som en varm skugga att hon alltid är ganska nära mig. Alla som har träffat Hannah vet ju vilken urkraft hon är. Som värsta jäkla superkvinnan. Med det största hjärtat. Jag bad ju om tips vad jag skulle bjuda henne och Gustav på middag i lördags; det blev hummerpasta. Den tog LÅÅÅNG tid att göra. Såsen! Men såsen blev gudomlig. måste faktiskt hela med mig. Ha bästa tisdagen. Jag ska på möte på min bloggportal och sen ska jag till Daisy Grace och prova lite kläder från deras nya kollektion. Jippie joho!

Recept Hannahs hummerpasta

Hittade det här receptet i Ica-kuriren. Det var grymt men till nästa gång ska jag förenkla receptet! För omständligt så här!

2 st kokta humrar, 400 fram spagetti, 2 klyftor vitlök, 1 liten röd chili, 0.5 tsk chiliflakes, 2 msk olivolja, 2 msk tomatpuré, 2 di torrt vin, 4 st kvisttomater, skållade tärnade. 1.5 msk koncentrerad hummerfond, 50 gram smör, rumstempererat, socker, salt, svartpeppar, finskuren bladpersilja, 0.5 citron.

1. Plocka ut så mkt kött som möjligt från humrisarna. Skär i bitar.

2. Koka upp pastavattnet. Vatten till kvisttomaterna.

3. Hacka två klyftor vitlök och chilin. Fräs ihop med chiliflaksen några minuter tills allt får färg. I med tomatpuré. Fräs lite till. I med vinet. Koka mer till hälften. Fixa tomaterna. Skala. Och skär. Dutta i fonden och låt allt smöras ihop i typ 10 (för mig blev det en timme 😂).

4. Koka pastan. Spara några deciliter av vattnet.

5. Pressa ned en tredje vitlöksklyfta i såsen och rör ner smöret lite i taget. Smaka av såsen! Vänd i pastan och puttra klart allt i pannan. Späd på med lite vatten från pastan. Vänd ner hummerköttet sist!

6. Toppa med citronskal och persilja och servera direkt.

Ps det är gott med räkor också. Budgetvariant! Puss

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *