Min helg!!!

Jag har precis insett att lagad mat kan vara överskattad. Ta fredagar till exempel. Man stressar hem. Kanske orkar köpa en flaska vin. Slår på stort och investerar i nån tjusig böff eller fesk och stressar hem för att kunna sätta igång med mästerkocks-skillsen. Eller så kan man göra som min kompis Åsa. Hemma hos dom är det ALLTID charkfredag. Lite ost, lite salami, lite olika korvar, oliver, kex, lite frukt och så voilà! Ingen stress. Inga barn som skriker efter uppmärksamhet. Bara öppna små pappersförpackningar och lägga på ett fint fat! Det är min nya grej. Att antingen laga grejer som lagar sig själv eller bara är att lägga upp. I lördags gjorde jag en röra på tonfisk, chili, chilimajonnäs, lite gräddfil, rödlök, kapris, lite citron och fetaost. Sen stekte jag Tortilla och la geggan i mellan! Så gott! Har även fått en noja på banan och jordnötssmör! Mumma! Omelettkortet är ju också fantastiskt!

Igår snodde jag ihop en goding. Recept.

2 ägg. 2 matskedar vatten. 1 matsked grädde. Häll olja i pannan. Stek lök och lite riven morot. I med smeten. När det börjar stelna. På med riven ost, fetaost och lite cheddar. Färsk basilika, tomat och chili. Stek på låg värme! Asså!!!

Tonfiskmacka de Luxe

Helgen har varit underbar men gått så fort! Vi har varit på tekniska muséet (bästa helgtipset tom ni är i Stockholm), hängt med kompisar och firat Thea som fyllde år. Att ha en En soft helg som vi verkligen behövde! Sen har vi pratat lite också. Om rollerna vi har i hemmet. Hur vi ska bli mer effektiva på vardagsmornarna (gick så där i morse) och hur vi ska hitta lite mer tid, kärlek och närhet för varandra. Inatt gick vi och la oss supersent eftersom vi satt uppe och kollade på golfspelaren Alex Norén på USA-touren. Mathias är ju besatt och jag tycker också att det är kul med golf. Det var ju så vi träffades för bövelen, på en golftävling, ”Humorgolfen”. En tävling där ståuppkomiker och andra roliga kändisar (som jag 😂) spelar in pengar till familjer som har en familjemedlem som drabbats av cancer. Jag som sjölv levt nära med cancer vet hur viktigt det är att få göra något annat ibland än bara tänka sjukdom. Pengarna från Humorgolfen blir ett bidrag till att familjerna kan göra något roligt tillsammans. En av mina bästa vänner har så ont i kroppen nu. Hon kan knappt gå. Är så jäkla rädd att det är något farligt. Ha en underbar måndag! Gör något roligt av dagen! Säg nåt fint till någon och tänk på att du är du och inte dina prestationer! Love love love

1 kommentar

  1. Skönt Ann att ni tar det lite lugnt tror det är bra för dig. Själv har jag fått en utmattningsdepression och börjat för första gången äta antidepresiva så hemskt att typ inte orka något när man har barn och allt som kommer till. Har du någon erfarenhet? Blir så sjukt trött och undrar när medicinen börjar hjälpa lite. Lycka till med 2018. Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *