Är det här porr? Onsdagsdebatten

Hejsan! Min plan är att debattera nånting här på bloggen varje onsdag. För att hålla igång åsiktsmaskinen. För att veta vad ni tycker och hur ni tänker! Sjukt spännande när vi tycker olika tycker jag!!!! Sitter på Joe & the Juice vid Odenplan. Frasse är inne på sin tredje inskolningsdag på förskolan och nu får jag vara borta en halvtimme. Vi får se hur det går med min mammagris. Måste erkänna att jag är ganska dålig på att skola in. Alldeles för mycket känslor. Börjar tycka synd om mina barn att dom ska behöva vara utan mamma, haha. Tänker att nu är dom stora och ”har dom verkligen kul” osv. Tänker att Mathias får ta inskolningen i morgon. Det blir mindre drama då…

Nu till debatten: Annonsrådet i Sverige kommer att anmäla den nya Calvin Klein-reklamen med systrarna Jenner Kardashian. Läs varför här: 

”Några är topless”. ”Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren”. Jag frågar min 23-åriga barnvakt och hon ser ut som ett frågetecken ”Men Cloe är väl gravid?” Hon tycker inte alls att det är porrigt, mer ”kultursnyggt”.

Själv tror jag att mitt ointresse bottnar i att jag blir uttråkad. Har sett tusen såna här bilder. Känner typ ingenting. Är det sexigt? Nä. Är det porrigt? Nä. Är det gulligt. Lite. Bilden får mig att känna eller tycka någonting. Blir inte ens irriterad. Tycker att reklambranschen ska gnugga sina geniknölar och hänga med samtiden lite. Överraska mig! Få mig att skratta! Dra inte bara porrkortet varje gång. Okej?

4 kommentarer

  1. Det är inte porr, tycker den är sensuell på ett avslappnat sätt. Gillar att de framhäver kurvor, annars ser ju modevärlden helt annorlunda ut med super smala modeller utan rumpa och bröst. Är det korrekt att lyfta fram sådana modeller?

  2. Vilken bra idé med debatt onsdag!! Tycker inte att man tänker på porr, i reklamen står även our family så det leder bort tankarna från det. Tycker mer att annonsen visar på olika kroppar sen om det är nytänkande, det är det inte.

  3. Håller helt med dig ,Anne👍🏻

  4. Jag ser inte heller någon porr. Håller med dig. Den går helt förbi mig. Bara ett gäng tjejer som ligger på sängen. Och plutar med munnen gör alla nu för tiden vilken bild det än är så inte ens det tänker jag på.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *