vad ska jag ha på mig på Ellegalan?

    Bra?

Halloj finisar!

Vilket apväder det har varit idag. Frasse var inte nöjd ska jag säga. Han missnöjeshojtade i vagnen, big time.
På måndag är det dags för en ny era i Frans liv. Det är då han tar klivet in i vuxenvärlden och börjar förskolan! Min minste plutt! Min sista inskolning! Sen är småbarnstiden och mammaledighet över. Känns skönt och lite märkligt. Så intensivt tydligt att allt har ett slut. Buhu och puh! Typ.

Boban är hos sina älskade farmor och farfar. Dom hämtade honom på dagis i fredags och verkar inte vara på ingång till Stockholm. Naturligtvis sover han hela nätterna, äter med perfekt bordsskick, ritar teckningar som en Picasso och är allmänt uppstyrd. Han har det så bra där, men hans små mjuka händer och små roliga krumelurer saknas MIG! Jag älskar honom mer än livet. I morgon får jag nog sätta hårt mot hårt och be farfar Tommy komma hem med han! Läste ni förresten om familjen i Kalifornien? 13 undernärda barn hittades vid en husrannsakan och barnen var så smutsiga och undernärda att polisen trodde att barnen som var 18 var 10! Hur kan omgivningen missa????? Blir tokig av innebörden och påhittet ”hemmaundervisning”. Varför ska man undervisa sina barn hemma, utan insyn eller störta krav på transparens? Ett demokratiskt samhälle är byggt på sina hörnstenar och en av den viktigaste är skolan. Nyckeln till jämlikhet, frihet och utveckling. Skolan är en instans där vi kan hålla ett vakande öga på barnens mående. Att undervisa hemma eller isolera sig leder bara till otrygghet och utanförskap. Mamman och pappan till barnen kunde inte förklara varför flera av deras barn var fastkedjade i sina sängar. Fan! Det finns så många sjuka människor! Vi måste hjälpas åt att hålla koll på barnen!

Några härliga grejer som hände idag är att jag och Ylva spelade tennis. Finns inget som gör mig så sprallig! Unnade mig nya träningsskor och jag tror att det påverkade!!! Det här att det aldrig är försent för en ny passion. Det finna alltid något därute som går lätt, som man kan bli bra på. Som man kan älska! Tror att sen största kicken är, eller hemligheten, är att man gör något för sig själv. Att lägga allt åt sidan och göra något bara för sig själv är så föttigt för själen! Dessutom skapt det mer kreativitet , man blir sugen på att göra andra roliga grejer! Den andra härliga grejsen är att jag och M goffade semlor. Alltså hur goda var dom inte!!!! Perfekt grädde! Perfekt mandelmassa! Perfekt bröd. Jag köper alltid en liten. Annars blir det för sött. Nä nu MÅSTE jag sov. Frasse vaknade typ fem i morse så jag är en trasa. Förresten: vad ska jag ha på mig på Elle-galan på fredag? Lite ytlig fråga men det är roligt att verkligen få klä upp sig! Vill ha typ en sån här klänning som jag såg på Pinterest. Maggan Graaf hade nåt liknande på en gala och var bara sjukt snygg!!! Sov gott, sov som en prinsessa😘😘

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *