sovrumspiff – ett bra tips

Höstkylan är här, lika så det tidigt fallna mörkret. Småförkylningarna härjar. Det är mycket på jobbet och hushållslogistiken kärvar. Det är det ena med det femte och tröttheten gör sig påmind titt som tätt. Antar att någon kan känna igen sig?
Jag har försökt samla på mig tips och idéer på hur man med små knep i hemmet både kan ljusa upp stämningen en smula och muntra upp sig själv och familjen lite. Det låter kanske inte som några större underverk, men jag lovar, det gör skillnad. Funkar iallafall för mig.

Sovrummet är A och O. Ha det som en fri zon. Låt inte stöket, jobbet eller konflikterna hänga med dit. Att ha åtminstone ett rum iordning, städat och mysigt räcker långt. Man hinner kanske inte ha allt i hemmet fixat och ombonat hela tiden, men att som sagt ha ett rum där man kan släppa allt, underlättar verkligen.
Så har du bara en liten stund över, ta tag i sovrummet. Städa och gör det till en härlig oas.
Här kommer mina bästa tips på sovrumspiff;

  • Byt lakan, vädra ur, fluffa upp, fräscha till. Och framför allt; bädda!
  • Testa använda överkast. Skapar en helt ny och lite ”hotellig” känsla.
  • Fixa olika ljuskällor. En taklampa med starkt ljus har sina fördelar, men att ha små lampor eller levande ljus adderar den där mysfaktorn som ger så mycket.
  • Lägg in kläderna i garderoben/byrån. Hur lätt är det inte att man dumpar kläderna på en stol eller liknande? In med dom i garderoben och det kommer kännas mycket friare.

Det finns givetvis flera större ingrepp man kan ta till för att fixa en skön stämning i hemmet, men jag gillar just dom här smågrejerna som varken behöver kosta särskilt mycket pengar eller ta någon längre tid.

Kom gärna med era tips på hur ni fixar där hemma för att pigga upp er själva i höstmörkret.

rum7.jpg

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *