Anja och Marcus och världens vackraste bröllop

Det här med bröllop. Jag har ju försökt länge själv, men det enda som händer när jag planerar bröllop är ju att jag blir på smällen och vi får blåsa av bröllopet. Som förra året, alla inbjudningar var ute med ”save the date” på Gotland, i juni. Samma vecka, Ett kryss på stickan! Så nu vågar jag inte planera något bröllop eftersom det inte är läge att skaffa fler barn. Men det är nog dags att skaffa skydd…Funderar på hormonspiral som jag har haft förut. Undrar just vart alla superbra p-stavar och liknande grejer för män tog vägen? Är inget sugen på att äta hormoner. Kanske kan Mathias knipsa? Jag har några kompisar som har knipsat och det funkar hur bra som helst. Tänk att det varit en sån ångestgrej för kvinnor i alla tider att man alltid ska vara orolig att bli på smällen. Men tillbaka till bröllopet. Två  underbara människor som jag älskar har gift sig och det var så så så mycket kärlek i luften. Så nu är jag ändå lite sugen på att gifta mig, haha! Mathias kompis Marcus och hans tjej Anja, som har blivit min kompis gifte sig på ett gammalt bruk, Ramsnäs en halvtimme efter Västerås. Det regnade och var svinkallt, men det märkte vi inte va eftersom det var så otroligt härlig stämning. Tänkte på det där när man ska iväg och har barn, hur stressigt det alltid blir! Man ska fixa kläder från kemtvätten, strumpbyxor, presenter, barnvakter…
Det här var ju första gången jag och Mathias var ifrån Frans och det är ju alltid lite jobbigt första gången. Men Frallan och Bobo sov båda hemma hos Lotta och Magnus, som dom känner, så dom var så glada! Typ, ”hej då mamma och pappa”.
Mathias och jag är så olika när vi ska någonstans. Han blir ju stressad som en hungrig mygga och jag är lite mer…ko på valium. Det enda som verkligen stressar mig när vi ska iväg är ju det här att jag forfarande ammar. Och har mycket mjölk. Den där stenhårda partykänslan kommer liksom av sig lite grann när man får gå på toaletten och handmjölka brösten medan alla andra skålar för brudparet.
Men å vad det är härligt att klä upp sig efter typ ett år i mjukisbrallor. Jag hittade en superfin ljusblå klänning svarta små fåglar och puffärm (älskar allt med puffärm!) på H&M för 399 spänn. Lämnade in den hos skräddaren som kortade den typ 30 centimeter, ovanför knät. Blev helt perfekt! Så bra att köpa billigt och göra om lite grann! Till klänningen hade jag mina stilettos och supervinrött läppstift! Kände mig så snygg! Och Mathias var också skitsnygg! Alla var faktiskt väldigt snygga! Men så är det ju på bröllop! Alla är så peppade och inställda på fest. Några kompisar till oss, som var där, hade inte haft barnvakt på ett och ett halvt år???? Då skulle jag nog gå under!
Alla bodde tillsammans på det här vackra gamla bruket och klockan tre träffades alla på fördrink med liveband!. Alltså liveband. Vilken partyhöjare! Klockan fyra var bröllopet ute i en gammal, superhäftiga smedja. Som tur hade jag med mig min päls, för det var fyra plusgrader och Anja hade kortärmad bröllopsklänning…Men här stämmer verkligen uttrycket ”kärleken övervinner allt”. För när Marcus stod där och Anja kom in då kunde man ta på stämningen. Jag grät som en liten katt och Mathias blev superstressad och trodde att jag skulle tappa det totalt. Men det gjorde jag inte. Blir bara så rörd när människor jag tycker så. mycket om säger så fina löften till varandra och allt är så vackert så man inte tror att livet kan vara så vackert! Ingen fick ta bild under vigseln och det är en regel som alla borde ha. Tycker det är sån stämningsförstörare när alla håller på och tar bilder hela tiden. VAR I NUET LIKSOM!
Efteråt var det fest, som sig bör! Och nu snackar vi party! Har aldrig sett så många dansa så mycket så länge! Vi var ju inte lika pigga dagen efter, men vi fick i alla fall ”till det” och det måst man ju…
När vi kom hem och hämtade Frallan och Bobo kom överraskningen. Magnus, vår kompis, hade haft fem barn och Frans själv eftersom Lotta var tvungen att stick och jobba över natten (hon är flygvärdinna). Magnus ville inte säga något så vi skulle stanna hemma. Så där hemma kämpade han med Frallan, som vaknade en gång i timmen och hojtade efter mamma…
Värsta hjälten!
Nu ska jag ta en härlig prommis i hösten och skicka iväg olik idéer på brudklänningar till Anitha…Tror att jag är inne på att gifta mig utomlands faktiskt. På Mallis. Vet redan vilket hotell. Och jag ska inte ha vitt. Och det ska vara varmt och hur mycket bubbel som helst. Nu ska jag bara vinna på lotto…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *