Jag har vunnit ett fint pris

I måndags kväll fick jag, Sanna och Ann-Linn Guillou pris för serien Djävulsdansens andra säsong!
Priset heter Fördomspriset och delades ut av Psykiatrifonden. Andra nominerade var bland annat Suzanne Osten för sin film ”Flickan och demonerna” och Christian Dahlström som driver ”Psykpodden” så konkurrensen var hård!

Prisutdelningen hade formen av en gala och leddes av Simon Kyaga som jag avgudar (sök hans namn och lyssna på sommarprat och annat) och av Alexandra Charles och den kändes både glammig och positiv trots att det är jäkligt tufft att leva nära eller själv drabbas av psykisk ohälsa. Visste ni att nya siffror säger att en fjärdedel av oss kvinnor i Sverige lider av oro och ångest. Och allra sämst mår unga tjejer (15-24 år), som mår allt sämre och allra sätt mår 15-åringarna. Även killarna mår sämre och klagar på magont, sömnproblem, nedstämdhet och ont i ryggen. Många tjejer och killar lider av stress och tror att det är något fel på dom själva. Det verkar som att vi har skapat ett samhälle där vi tror att vi måste vara perfekta.

På slutet uppträdde bland annat Lisa Nilsson och hade helt otroliga mellansnack om hur hon mått mellan varven, det gav total gåshud.

Priset gavs för andra säsongen av Djävulsdansen som jag och Sanna var programledare för. I moteringen stod bland annat att serien ”skildrar starka livsöden där de medverkande berättar om kriser men också om hopp, glädje och kärlek” och att detta som helhet ”skapade ökad förståelse för psykisk ohälsa” och att vi fick priset för visionen att kunna prata om psykisk ohälsa som vilken annan sjukdom som helst. Ta hand om er! kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *